Защо точно е изключително важна редовната грижа на естествения паркет?

parquet flooring

Естественият паркет ще е едно от нещата, които създават най-осезаем комфорт в дома ви. Фирмата Ciklene предоставя качествено циклене на паркет.

Освен това, той има доста добри топло и шумоизолационни предимства и даже при относително неправилна поддръжка, пак да има дългогодишен живот.

В случай, че искате да се запази в отлично положение обаче, е важно да полагате определени грижи за естествения паркет.

Също така, за да се случи точно това, паркета е препоръчително реално да бъде поддържан и в хубаво състояние, тъй като в противен вариант рискувате паркетната настилка не само да започне да прилична на демоде, но и да чуватe звуци от него, реално да се подува и да ви дразни.

Планирате ли циклене на паркетната настилка?

Цикленето на паркет е много важно, ако желаете да запазите хубавия цвят на паркетната настилка, също така и неговата цялост. Естественият паркет е важна настилка, която много лесно може да заприлича на нова. Но какво всъщност стои зад термина циклене и какво точно е наложително да знаете за него?

Цикленето на паркетната настилка е почистване на естествения паркет от остарелия лак, който отстранява и абсолютно всички зацапвания, неравности, наранявания и вдлъбнатини по него.

Така остарялата настилка се обновява, без да трябва да се подменя, което ви спестява пари, време от деня и други скъпи ресурси.

Цикленето се извършва със специализирани паркето-шлифовачни уникални машини, на които се слагат различни видове шкурки, които премахват горната част на паркета.

Ако случайно също паркетната настилка ви е доста амортизирана и повредена, може да се наложи демонтаж, изчистване и голямо нареждане на паркетните плочки, като в процеса е съвсем реалистично да трябва да купите нови такива, във вариант че някоя част от сегашните се окажат неизползваеми.

По-голямата част от професионални компании за машинно циклене на паркет разполагат с всички нужни материали за смяна на стара настилка с чисто нова, ето защо няма да бъде нужно вие да се занимавате с намирането на чисто нови паркетни плочки.

Точно след цикленето на паркета, фугите се запълват със стърготини и смола без цвят.

Накрая се полага лак, като ако имате желаене, дървената настилка може да бъде байцван или боядисан в съвсем друг цвят.

На този линк ще научиш всичко за процеса, като и на сайта на https://ciklene.net/


Тъй като таксите за циклене на паркет варират в зависимост от вида на настилката, подредбата му и материалите, с които ще бъде обработен, най-добре е да направите предварителна консултация с фирма.


Редовната грижа за вашия собствен естествен паркет е изключително важна, защото това е инвестиция в една от най-правилните видове паркетни настилки, които може да имате в дома си.

Без значение дали става дума за паркет, който е в жилището ви от десетилетия насам, или за нов, който сте сложили съвсем наскоро, цикленето му е важен елемент от дългия му живот.

Категории: Без категория