car parts

Всеки горд собственик на първи лек автомобил е стъпил пред темата точно какво масло да подбере. В точно този случай е възможно да разчита на различни източници за консултация – приятели, интернет, автосервизи и също така пренебрегваните, а и в много моменти загубени наръчници за поддръжка на МПС-то.

Ще Ви поднесем необходимите напътствия, понеже точният избор е доста от значение за добрата дейност и дългото и безпроблемно съществуване на автомобилния двигател.

Какво точно е вискозитет на маслото?

Споменатото е показател за гъстотата на моторното масло. През зимата е по-хубаво да шофирате с по-нисък лубрикант, осигуряващо по-удобен старт на автомобилния двигател, тъй като ще се отнеме по-малка сила от автомобилния двигател поради по-малката съпротива при движещите се части. По-плътните масла са надеждни за по-високи натоварвания и температури.

Какво реално сочат буквите и числата за отделните моторни масла? Главното число издава хладния вискозитет на моторното масло, а второто число вискозитет за много високи градуси. Буквата W, която ги разделя се появява от “Winter” (“Зима” – превод от англ. език).

Каква е разликата м/у синтетични и минерални масла?

Минералните масла са базови, получени за обработката на петрол в сурово състояние. Те се използват основно при остарели коли, на които двигателите са много силно изхабени. Синтетичните масла са модернизирани основни с прибавки (детергенти, дисперсивните агенти, антиоксиданти, модификаторите на триене и т.н.). Те са по-издържлив на високи температури, предпазват по-благополучно мотора на леката кола, разполагат с по-ниска летливост и по-бавно се окисляват. Има и масла от полусинтетика, като те са средния вариант между главните.

Как да познаем истинското моторно масло от подправеното? За жалост, пазарът на автомобили е залят от копиращи изделия с неизяснен първоизточник, като може да нанесат поражение на здравето и работните показатели на вашата кола. Сложно би било на начинаещ потребител да ги различи, но има редица фактори, като те трябва да будят. Главният е цената на моторното масло. Може и да е на промоция, сумата не трябва да е твърде малка в сравнение с други предложения на пазара. В същото време преглеждайте и мненията за магазина, който я предлага.

Каква точно марка моторна масло да си вземем? Изберете двигателното масло 1-во спрямо строгите изисквание на производителя, а например спомагателен елемент можете да приемете и референциите от различни водачи, имащи направени преки впечатления от употребата.

Разгледайте сайта ни: авточасти цени

Категории: Без категория