car parts

Всеки собственик на първи лек автомобил е стъпил върху спорната тема какво двигателно масло да избере. В този конкретен момент може да разчита на няколко източника за консултация – интернет, автосервизи, приятели и така подценяваните, а и в много случаи загубени наръчници за експлоатация на Автомобила. Ще Ви поднесем необходимите напътствия, понеже точният подбор е доста съществен за безпогрешната дейност и безпроблемен и дълъг живот на двигателя.

Какво реално е вискозитет на маслото? Това е показател за плътността на маслото. През зимата е правилно да шофирате с по-ниско вискозитетен лубрикант, гарантиращо по-удобен старт на автомобилния двигател, защото ще коства по-малка мощ от двигателя заради по-малкото съпротивление при движещите се части. По-плътните масла са идеални за високи температури и натоварвания.

Какво точно означават буквите и числата за отделните моторни масла? 1-то число издава хладния вискозитет на маслото, а 2-то число вискозитет при големи температури. Буквичката W, която ги разделя произлиза от “Winter” (“Зима” – превод от англ. език).

Какво е различието между синтетични и минерални масла? Минералните моторни масла са основни, създадени за обработката на петрол в сурово състояние. Те се използват главно при по-стари леки коли, на които мотори са изключително амортизирани. Синтетичните масла са модернизирани базови с прибавки (дисперсивни агенти, детергенти, антиоксиданти, модификаторите на триене и т.н.). Те са по-солидни на завишени температури, предпазват по-успешно двигателя на автомобила, имат по-малка летливост и по-трудно се окисляват. Съществуват и полусинтетични масла, те са компромисен избор между главните.

Как точно да познаем оригинално масло от менте? За съжаление, автомобилният пазар е залят от наподобяващи продукти с недоказан първоизточник, като може да увредят работните показатели и здравето на автомобила ви. Трудно би било на обикновен потребител да ги различи, но има няколко фактора, като те трябва да подбудят. Основният е крайната цена на моторното масло. Може и да е на промоция, сумата не би трябвало да бъде прекалено ниска сравнена с други предложения на пазара. В същото време преглеждайте и мненията за търговския обект, който я предлага.

Каква марка масло да си изберем? Изберете си масло 1-во спрямо строгите изисквание на производителя, а например допълнителен фактор спокойно можете да прибавите и съветите от другите водачи, които имат вече имат преки впечатления от употребяването.

Вижте още: авточасти софия

Категории: Без категория